Siirry suoraan sisältöön
Home » News » Suomalaisyritykset Indonesian älykaupunkeja rakentamaan?

Suomalaisyritykset Indonesian älykaupunkeja rakentamaan?

28.10.2022

Eilen Manilassa, Filippiinien pääkaupungissa esiteltiin suomalaisyritysten älyratkaisutarjoamaa ECCP-kauppakamarin järjestämässä hybriditilaisuudessa. Linjoilla ja paikalla oli yli sata osallistujaa kuulemassa ratkaisuja filippiiniläisille, jotka ovat ihan samanlaisten kehityshaasteiden edessä kuin indonesialaisetkin.

Indonesia on rakentamassa uutta pääkaupunkia, Nusantaraa tyhjästä Itä-Kalimantanille. Siitä tullee maailman suurin vihreä älykaupunkihanke. Tavoitteena on rakentaa hiilineutraali hallintokeskus, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään älyratkaisuja, digitaalisuutta ja teknologiaa. Tämän vuoksi suomalainen yritysdelegaatio on tulossa vierailulle Nusantaraan marraskuussa.

Pääkaupunkihankkeen lisäksi suurkaupunkeja eri puolilla saaristovaltiota kannustetaan älykkääseen kaupunkisuunnitteluun. Tämä on välttämätöntä kiivaan kaupungistumisen aiheuttamien sosiaalisten, taloudellisten ja ympäristöongelmien takia. Vuonna 2017 hallitus käynnisti Smart City Movement -ohjelman, jonka tavoitteena on muuntaa sata kaupunkia älykaupungiksi vuoteen 2045 mennessä.

Ensi askelia on otettu esimerkiksi maan nykyisellä pääkaupunkiseudulla Jakartassa (33 miljoonaa asukasta) ja kolmanneksi suurimmassa metropolikaupungissa Bandungissa (8 miljoonaa asukasta). Niissä on lähdetty liikkeelle digitalisoimalla julkista hallintoa, esimerkiksi lupa- ja valitusasioita digitalisoimalla. Liikenneyhtiö TransJakarta puolestaan on ottanut käyttöön TiJeku-sovelluksen bussimatkustajien liikkumista helpottamaan.

Manilan tilaisuudessa kävi selväksi, että suomalaisyritykset yhdessä pystyvät tarjoamaan kokonaisvaltaisesti älyratkaisuja kehittyvien kaupunkien haasteisiin esimerkiksi liikenteeseen ja liikkuvuuteen, rakentamiseen ja sen suunnitteluun, energiatuotantoon ja -tehokkuuteen sekä kiertotalouteen.

Oletko koskaan ajatellut Indonesiaa älyratkaisujen vientimarkkinana?

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja läsnä paikan päällä auttamassa suomalaisyrityksiä navigoimaan Indonesian markkinoilla.

Ota yhteyttä www.sevenstonesfinland.com ja tutustu samalla uudistuneisiin nettisivuihin.