Siirry suoraan sisältöön
Home » News » Suomalaiset Indonesian uutta pääkaupunkia rakentamaan?

Suomalaiset Indonesian uutta pääkaupunkia rakentamaan?

Ulkoministeriö ja Business Finland isännöivät tällä viikolla suomalaisyritysten valtuuskuntaa Indonesiassa. Mukana olleet yritykset esittelivät viikon aikana älyratkaisuja rakenteilla olevan pääkaupungin – Nusantaran – energiantuotannon ja rakennetun ympäristön tarpeisiin. Mukana olivat suomalaiset lippulaivat Fortum, Kone, Nokia ja Wärtsilä sekä betoniyhtiö Betolar, latausyhtiö Plugit, lukkoyritys Abloy ja digiyritykset Gofore ja Wapice.

Nusantarasta on tarkoitus rakentaa vihreä älykaupunki, jonka suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään älyratkaisuja, digitaalisuutta ja vastuullista teknologiaa. Hankkeen pääjohtaja Bambang Susantono korosti tapaamisessaan suomalaisyritysten kanssa, että uusimmat teknologiat on valjastettava palvelemaan ihmisiä.
”Haluan, että kaupunkilaiseni ovat onnellisia”, hän sanoi, ja viittasi suomalaisiin maailman onnellisimpana kansana.

Tanja Harjuniemi ja Terje H. Nilsen Seven Stones Indonesiasta tapasivat suomalaisedustajat tiistaina.
Indonesia on suomalaisille melko tuntematon suuruus. Se on kehittyvä maa, jossa on kehittyvän maan haasteet, mutta sen makrotalousluvut näyttävät lupaavilta. Siitä povataan maailman houkuttelevinta investointikohdetta monella eri sektorilla, esimerkiksi digitaloudessa.
”Olemme ajan hermolla ja läsnä paikan päällä auttamassa suomalaisyrityksiä Indonesian markkinoille. Yritys voi esimerkiksi testata markkinoita ja etsiä kumppaneita kustannustehokkaasti ja matalariskisesti”, Tanja ja Terje korostivat.

Suomalaisedustajat vierailivat myös Nusantarassa, jossa maanraivaus- ja tienrakennustyöt ovat käynnistyneet. He olivat vaikuttuneita tavatessaan paikallisia päättäjiä ja yrityksiä ja vieraillessaan Ground Zeroksi nimetyllä tapahtumapaikalla. Juuri tällä hetkellä työn alla on asuinparakkien rakentaminen lähes kahdelle sadalle tuhannelle rakentajalle.