Siirry suoraan sisältöön
Home » News » Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 1 Uusiutuva energia ja EV-tuotanto

Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 1 Uusiutuva energia ja EV-tuotanto

19.1.2023

Seven Stones Finland yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on paikan päällä rohkaistakseen sinua sijoittamaan Indonesiaan ja opastaakseen bisneksen tekemisessä. Aloitamme vuoden 2023 esittelemällä Indonesian kolme kovinta kasvualaa, joita mielestämme kannattaa seurata. Tässä niistä ensimmäinen.

Puhtaan energian ja sähköajoneuvojen ympärillä käy kova pöhinä

Indonesian hallitus on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä jopa 40 prosentilla, mikä tarjoaa mittavia mahdollisuuksia energia-alalle. Tällä hetkellä 275-miljoonaisen väestön sähköstä vain 13 prosenttia tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä, pääasiassa vesivoimalla ja maalämmöllä. Kunnianhimoisena tavoitteena on, että sähköntuotannosta uusiutuvilla tuotetaan vuoteen 2025 mennessä 23 prosenttia ja vuoteen 2050 mennessä 31 prosenttia.

Indonesia on varannut 17 miljardia dollaria säh­kö­ajo­neu­vo­tuo­tan­non ke­hit­tä­mi­sek­si. Vuonna 2021 maassa oli 12 500 sähkömoottoripyörää ja 1 700 -autoa. Ta­voit­tee­na on, että jo vuoteen 2025 maassa on 2,1 miljoonaa säh­kö­moot­to­ri­pyö­rää ja 400 000 säh­kö­au­toa, joista 20 pro­sent­tia on val­mis­tet­tu ko­ti­maas­sa.

Indonesian ajoneuvotuotannossa kansainvälisillä autojäteillä on merkittävä asema mukaan lukien japanilaiset Toyota ja Mitsubishi, korealainen Hyundai, yhdysvaltalainen General Motors ja kiinalainen Wuling. Hallitus on ilmaissut näille kantansa, että se haluaa kehittää EV-tuotantoa kotimaassa, ja esimerkiksi EV-jätti Teslan kanssa on tunnusteltu yhteistyötä tuotannon aloittamiseksi. Lisäksi Indonesia havittelee asemaa akkuekosysteemin rakentamisessa LG:n, CATL:n, Foxconnin, British Voltin, BASF:n ja Volkswagenin kanssa. Tämä siksi, että Indonesia on merkittävä akkumineraalien tuottaja.

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2023/01/17/three-strategic-sectors-for-investors-to-watch-in-2023/

Kuva: Seven Stones Indonesia