Siirry suoraan sisältöön
Home » News » Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 3 Digitalous

Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 3 Digitalous

2.2.2023

Aloitimme vuoden 2023 esittelemällä Indonesian kolme kovinta kasvualaa. Niistä Nro 1 oli Uusiutuva energia ja EV-tuotanto ja Nro 2 Terveydenhoito ja terveysturismi ja nyt esittelyssä kolmas: Kaikki, mikä on digitaalista!

Indonesian digitalouden arvioidaan ylittävän 300 miljardin dollarin rajapyykin vuoteen 2030 mennessä. Bisnesjulkaisu CNBC uskookin, että Indonesiasta tulee Kaakkois-Aasian suosituin digi-investointien kohdemaa.

Indonesialaiset ovat esimerkiksi innokkaita online shoppaajia, mikä näkyy verkkokaupan kasvussa. Vuonna 2021 verkkokaupan arvo oli 27 miljardia dollaria. Indonesian kaksi decacornia, J&T Express ja GoJek edustavat kumpikin verkkokauppaa kuljetus- ja lähettipalveluineen.

Fintech-alan kasvumahdollisuudet perustuvat muun muassa siihen tosiasiaan, että Indonesian 275-miljoonaisesta väestöstä yhä 92 miljoonaa ei ole pankkipalvelujen piirissä (unbanked) ja 47 miljoonaa käyttää pankkipalvelujen lisäksi/sijasta vaihtoehtoisia rahoituspalveluja (underbanked). Lisäksi mikro-, pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka muodostavat 60% bruttokansantulosta, vain kahdella prosentilla on mahdollisuus rahoitustuotteisiin.

Indonesialaiset ovat myös innoissaan kryptovaluutasta. Kryptotransaktioiden kasvu vuosina 2020-2021 oli tuhat prosenttia samaan aikaan kun kryptosijoittajia oli 10 miljoonaa eli 10 prosenttia aikuisväestöstä tarkoittaen tähtitieteellisiä tulevaisuuden kasvulukuja.

Eikä tässä kaikki. Myös infrastruktuuri, koulutus, kiinteistöt ja matkailu ovat kasvualoja, joista voit lukea lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: www.investindonesia.co.id. Jos olet kiinnostunut yhden maailman dynaamisimman talouden markkinamahdollisuuksista, ota meihin yhteyttä: www.sevenstonesfinland.com.

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2023/01/17/three-strategic-sectors-for-investors-to-watch-in-2023/