Siirry suoraan sisältöön
Home » News » Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 2 Terveydenhoito ja terveysturismi

Indonesian kovimmat kasvualat vuonna 2023: Nro 2 Terveydenhoito ja terveysturismi

26.1.2023

Aloitamme vuoden 2023 esittelemällä Indonesian kolme kovinta kasvualaa. Tässä niistä toinen: Sairausvakuutusuudistus loi Indonesiaan terveysbuumin.

Me Seven Stones Finlandissa ja Seven Stones Indonesiassa uskomme, että Indonesia on yksi maailman houkuttelevimmista terveysinvestointien kohdemaista tulevaisuudessa.

Vuonna 2014 Indonesian hallitus käynnisti kunnianhimoisen sairausvakuutusuudistuksen, jonka tavoitteena on tarjota universaali terveydenhoito koko väestölle. Nyt sen piirissä on jo yli 220 miljoonaa kansalaista.

Samaan aikaan väestö keskiluokkaistuu ja saa vaivoikseen niin sanotut elintasosairaudet, kuten diabeteksen, liikalihavuuden ja korkean verenpaineen. Aikaisemmin kaikki kynnelle kykenevät lähtivät monimutkaisiin sairaalahoitoihin Singaporeen tai Malesiaan Indonesian menettäessä vuosittain yli kuuden miljardin dollarin tulot. Sairaalakonglomeraatit ovat parantaneet hoidon tasoa niin, että yhä useammat potilaat jäävät kotimaahansa saamaan hoitoja, mutta Indonesialla on kunnianhimoisempia suunnitelmia.

Marraskuussa 2022 Balilla pidetyssä G20-kokouksessa Indonesian presidentti Jokowi ilmaisi huolensa terveyseroista kehittyneiden ja kehittyvien maiden välillä. Hän kehotti Indonesiaa ja muita kehittyviä maita ottamaan paikkansa globaaleissa terveysalan tuotantoketjuissa investoimalla terveysinfrastruktuuriin ja -teollisuuteen sekä teknologia- ja tutkimusyhteistyöhön.

Maan hallitus on varannut tälle vuodelle terveyssiirtymään lähes kuusi miljardia dollaria, minkä lisäksi Balin lomasaarelle rakennetaan terveysturismin keskusta. Paraikaa Sanurin rannalle nousee yli 40 hehtaarin terveysmatkailun erityistalousalue, jonne houkutellaan maailmanluokan sairaaloita ja terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä. Terveysmatkailun kohderyhmänä eivät niinkään ole ulkomaiset matkailijat vaan ensisijaisesti indonesialaiset itse.

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: Three Strategic Sectors for Investors to Watch in 2023

Viime viikolla esittelimme kasvualojen Nro 1:n Uusiutuva energia ja EV-tuotanto ja ensi viikolla on vuorossa Nro 3 Digitalous.