Siirry suoraan sisältöön
Home » News » In­do­ne­sian di­gi­ta­lous kasvaa mo­nin­ker­tai­sek­si vuoteen 2030 mennessä

In­do­ne­sian di­gi­ta­lous kasvaa mo­nin­ker­tai­sek­si vuoteen 2030 mennessä

In­do­ne­sian di­gi­ta­lou­den ar­vioi­daan kasvavan 27 mil­jar­dis­ta dol­la­ris­ta 300 mil­jar­diin dollariin vuoteen 2030 mennessä. Bis­nes­jul­kai­su CNBC uskookin, että In­do­ne­sias­ta tulee Kaakkois-Aasian suosituin digi-in­ves­toin­tien kohdemaa.

Indonesiassa oli vuoden 2022 alussa 205 miljoonaa internetin käyttäjää käyttöasteen ollessa 74 % (vastaavasti Suomessa 93%). Kasvua vuoden takaiseen käyttäjämäärään oli 2,4 miljoonaa eli prosentin verran.
Nettiyhteyksien nopeudet sitä vastoin kasvoivat vuodessa jopa neljänneksellä ollen kuitenkin vielä aika hitaat; me­di­aa­ni­mo­bii­liyh­teys 16 Mbps ja -laajakaista 20 Mbps.
Sosiaalista mediaa käyttää 191 miljoonaa indonesialaista ja suosituimmat kanavat ovat YouTube, Facebook ja Instagram.
Päivittäin internetissä vietetään aikaa 3,5 ja somessa 2,9 tuntia (vastaavasti Yhdysvalloissa 1,9 ja 1,7 h).
Indonesialaiset ovat myös innokkaita online shoppaajia, mikä näkyy verkkokaupan kasvussa. Indonesian kaksi decacornia, J&T Express ja GoJek edustavat kumpikin verkkokauppaa kuljetus- ja lähettipalveluineen.
Indonesian digitalouden arvioidaan kasvavan 27 miljardista dollarista 300 miljardiin dollariin vuoteen 2030 mennessä. Bisnesjulkaisu CNBC uskookin, että Indonesiasta tulee Kaakkois-Aasian suosituin digi-investointien kohdemaa.

Oletko sinä koskaan miettinyt digi-investointia Indonesiaan?

Seven Stones Indonesia järjesti viime lauantaina 10.9.2022 tilaisuuden, jossa käytiin läpi blockchain- ja IT-startupin perustamista Indonesiassa ja siihen liittyviä etuja ja esteitä. Isoin etu on digimarkkinan kasvuodotus. ”Indonesia is the place to be”, korosti Vasily Pronin Seven Stones Indonesiasta. Isoimmiksi esteiksi Faye Wongso, startup-ekosysteemi Kumpulista puolestaan nimesi sekavat lait ja säädökset sekä osaamisvajeen. Kiitos tapahtumasta Seven Stones Indonesia!

Lue lisää: www.sevenstonesindonesia.com

Kuva: Stoorisoppi