Siirry suoraan sisältöön
Home » News » In­do­ne­sial­la on kun­nian­hi­moi­nen suun­ni­tel­ma säh­köis­tää lii­ken­net­tään

In­do­ne­sial­la on kun­nian­hi­moi­nen suun­ni­tel­ma säh­köis­tää lii­ken­net­tään

Indonesia on varannut 17 miljardia dollaria säh­kö­ajo­neu­vo­tuo­tan­non ke­hit­tä­mi­sek­si. Ta­voit­tee­na on, että jo vuoteen 2025 maassa on 2,1 miljoonaa säh­kö­moot­to­ri­pyö­rää ja 400 000 säh­kö­au­toa, joista 20 pro­sent­tia on val­mis­tet­tu ko­ti­maas­sa.

Indonesian pääkaupungin, 11-miljoonaisen Jakartan teitä käytti vuonna 2018 yli 13 miljoonaa moottoripyörää ja 4,4 miljoonaa autoa. Jakartan metropolialueella, jossa asuu 32 miljoonaa ihmistä, tehdään päivittäin 88 miljoonaa liikennesiirtymää (vuonna 2019). Julkisen liikenteen osuus työ­mat­ka­lii­ken­tees­tä on noin 30 prosenttia. Pelkästään Jakartan metropolialueen liikenteen sähköistäminen on megaprojekti.

Nyt Indonesia on varannut 17 miljardia dollaria säh­kö­ajo­neu­vo­tuo­tan­non kehittämiseksi. Tavoitteena on, että jo vuoteen 2025 maassa on 2,1 miljoonaa sähkömoottoripyörää ja 400 000 sähköautoa, joista 20 prosenttia on valmistettu kotimaassa.

Oletko sinä koskaan miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan?

Suomessa on asiantuntemusta liikenteen sähköistämisen arvoketjussa aina kai­vos­teol­li­suu­des­ta ja raaka-aineiden jalostuksesta akkujen valmistukseen ja käyttöön liittyviin teknologioihin ja palveluihin sekä la­taus­tek­no­lo­gioi­hin ja kierrätykseen.

Nyt Business Finland järjestää webinaarin ”ON THE WAY FOR CARBON NEUTRAL TRANSPORT IN INDONESIA” 21.9.2022 klo 10-12 ja kutsuu EV-alan yrityksiä kuulemaan lisää Indonesian liikenteen sähköistämisen suunnitelmista.

Lue lisää: https://www.businessfinland.fi/en/whats-new/events/business-delegations/2022/on-the-way-for-carbon-neutral-transport-in-indonesia

Seven Stones Finland yhteistyössä Seven Stones Indonesian kanssa auttaa suomalaisyrityksiä tutkimaan ja testaamaan Indonesian markkinoita turvallisesti ja riskittömästi.

Kuva: Business Finland