Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF arvioi heinäkuussa maailmantalouden kasvun jäävän tänä vuonna 3,2 prosenttiin (vuonna 2021 6,1%). Kehittyneillä markkinoilla kasvu laskee 2,5 prosenttiin ja kehittyvillä markkinoilla 3,6 prosenttiin. IMF povaa taantumaa inflaation kiihtyessä ja Kiinan ja Yhdysvaltojen talouskasvun hidastuessa. Mutta…. ”Indonesia on valopilkku maailmantalouden synkkyydessä”, tunnustaa IMF:n pääjohtaja Kristalina Georgieva.

Indonesia talous kasvoi tämän vuoden toisella neljänneksellä 5,44 prosenttia ollen G20-maiden korkein. Presidentti Joko Widodo uskoo kasvun jatkuvan yli viidessä prosentissa myös kolmannella neljänneksellä, mutta muistuttaa, että vaikka talouden makroluvut näyttävät hyviltä, talouden kasvuun on keskityttävä myös alue- ja paikallistasolla, esimerkiksi inflaation suitsimisessa.

Indonesia isännöi marraskuussa maailman rikkaimpien maiden, G20-maiden kokousta Balilla. Me Seven Stones Finlandissa ja Seven Stones Indonesiassa uskomme, että Indonesia on yksi maailman houkuttelevimmista investointien kohdemaista tulevaisuudessa. Oletko sinä koskaan miettinyt vientiä, bisnestä tai sijoittamista Indonesiaan?

Lue lisää bisnesjulkaisu Invest Indonesiasta: https://investindonesia.co.id/2022/10/21/imf-indonesia-is-a-bright-spot-amid-global-economic-gloom/

Kuva: Invest Indonesia