Siirry suoraan sisältöön

Indonesia – yksi maailman 20 suurimmasta taloudesta – isännöi tänä vuonna G20 -kokousta Balilla. Noin 30 000 hotellityöntekijää on valmistautunut palvelemaan valtionjohtajia ja kokousedustajia Nusa Duan kokousalueella, minkä lisäksi vieraita majoittuu myös lähialueiden hotelleissa, kuten Sanurissa.

G20-maat edustavat 80 prosenttia maailman bruttokansantulosta, 75 prosenttia maailmankaupasta ja 60 prosenttia maailman väestöstä. G20 Summit järjestetään tänä vuonna 15.-16.11. ja siihen osallistuu arviolta 30 000 eri maiden osallistujaa. Tämän lisäksi tänä viikonloppuna järjestetään B20 -tapahtuma, jossa edustettuna on kansainvälinen liike-elämä ja kansalaisyhteiskunta.

Balille kokousjärjestelyt tulivat kreivin aikaan. Matkailusta riippuvainen lomasaari joutui koronapandemian aikana irtisanomaan ja lomauttamaan yli puolet hotellityöntekijöistään, ja jäljelle jääneille maksettiin vain puolta palkkaa. Nyt väki on palkattu takaisin ja matkailun kasvaessa työsuhteiden odotetaan jatkuvan kokouksen jälkeenkin. Balin talous kasvoi yli kahdeksan prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä. Vuosi sitten kasvua oli reilut kolme prosenttia.

Kokousrumba vaikuttaa Balin arkeen myös muulla tavoin. Työntekijöille suositellaan etätyöskentelyä työmatkaliikenteen vähentämiseksi. Myös koulut siirtyvät viikoksi etäopiskeluun. Muutenkin liikenteeseen lähtemistä kannattaa välttää, sillä kokousedustajien kuljetukset saattavat ruuhkauttaa pääväyliä. Myös poliisi ja armeija näkyvät katukuvassa enemmän kuin tavallisesti.

Seven Stones Finland toivottaa onnea ja menestystä kokoukseen. Olemme täällä yhdessä Seven Stones Indonesian kanssa on ajan hermolla ja läsnä paikan.

Lue lisää: https://baliexpat.com/2022/11/08/phri-around-30000-hotel-workers-to-serve-g20-delegates/

Tutustu samalla uuteen Indonesia Invest -bisnesjulkaisuun.

Kuva: BaliExpat